Kinderen en edelstenen

homefotobergkristalamethystlapislazuliaquamarijnlabradotietcitriencalcietjaspisrood.jpg

Kunnen edelstenen ook gebruikt worden voor en door kinderen?

Het is natuurlijk bij jonge kinderen belangrijk om er goed op te letten dat je een product kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar. Armbanden met kleine kralen of kleine edelsteentjes die een kind makkelijk in de mond kan stoppen zijn daarom alleen geschikt onder toezicht van een volwassene. Belangrijk is ook als ouder te letten op ene sluiting die niet makkelijk door kinderen zelf geopend kan worden.


Verder raden wij het volgende aan:

Laat een kind niet meer dan één edelsteensoort tegelijk dragen.

Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan volwassenen. Het dragen van meer dan één steen is al snel te veel van het goede voor een kind. Vanaf een jaar of tien kun je voorzichtig proberen een kind twee edelstenen te laten dragen, maar probeer het eerst altijd met één edelsteen. Bepaalde edelsteensoorten kunnen wel gecombineerd worden, met name als ze samenwerken met één doel of werking.

rozenkwarts1.jpg

Gebruik edelstenen die geschikt zijn voor kinderen.

Hoe ouder een kind hoe meer stenen er gebruikt kunnen worden. Hieronder een overzicht van welke edelstenen op welke leeftijd gebruikt kunnen worden:

Baby's: rozenkwarts, blauwe chalcedoon. Eventueel groene aventurijn en bergkristal als de eerste twee edelstenen niet het gewenste effect hebben.

Peuters: rozenkwarts, blauwe chalcedoon, groene aventurijn, bergkristal, eenkleurige jaspissoorten, dalmatiër jaspis, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout en barnsteen.

Kleuters: rozenkwarts, alle kleuren chalcedoon, alle kleuren aventurijn, bergkristal, eenkleurige jaspissoorten, dalmatiër jaspis, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout, barnsteen, amethyst en alle calcietsoorten. Je kunt vanaf deze leeftijd een kind ook zelf een steen laten kiezen maar leg deze keuze altijd even voor aan een deskundige.

Kinderen van 6 tot 10 jaar: rozenkwarts, alle kleuren chalcedoon, alle kleuren aventurijn, bergkristal, alle jaspissoorten, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout, barnsteen, amethyst, alle calcietsoorten, alle toermalijnsoorten, chrysocolla, turkoois, amazoniet, lapis lazuli, labradoriet of een door het kind zelf uitgezochte steen (na overleg met een deskundige).

Kinderen van 10 tot 16 jaar: een beetje afhankelijk van de ontwikkeling en de gevoeligheid van het kind. Bij grote gevoeligheid of een heel kinderlijke tiener nog een beetje voorzichtig zijn. Is dit niet het geval dan zijn bijna alle edelstenen mogelijk, maar bij voorkeur niet meer dan één edelsteen tegelijkertijd laten dragen.

Vanaf 16 jaar: alle edelstenen

roze-kwarts1111.jpg

Onrustige kinderen :

Deze kinderen hebben veel aan Aventurijn, ze worden dan veel rustiger en makkelijker in de omgang. Een goede steen bij ADHD. Ook als de onrust tot gevolg heeft dat er slecht geslapen wordt, kan deze edelsteen uitstekend gebruikt worden. Bovendien wordt de groei door een Aventurijn bevorderd.

Paranormale kinderen en HSK zijn altijd heel gevoelig en ook vaak kwetsbare kinderen. Belangrijk is dat deze kinderen goed beschermd worden voor eventuele negatieve invloeden. Hun aura moet goed in balans blijven. Daarvoor is een kleine Labradoriet en Larimar heel geschikt. Het houdt de kinderen `heel`, en ze kunnen dan gewoon als normaal kind meedoen met de anderen, zonder helemaal `leeggetrokken` te worden. Hun conditie blijft zowel geestelijk als lichamelijk optimaal.

Angstige kinderen :

Hebben steun aan de zachtblauwe Chalcedoon. Deze steen wordt ook wel de ` moedersteen ` genoemd, en dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn werking.

Verlegen kinderen :

Zijn vaak ook kinderen die moeilijk contact kunnen maken met andere kinderen, waardoor ze nogal eens in een isolement terecht kunnen komen. Voor deze kinderen zijn er twee Edelstenen heel geschikt. Dat zijn Turkoois en de Lapis Lazuli, beide echte contactstenen. De keuze tussen deze twee soorten kan gerust door het kind zelf gemaakt worden.

Kinderen die gauw afgeleid zijn op school, de dromers, kunnen prima geholpen worden door een Citrien te gaan dragen.

Verder zijn er uitstekende resultaten met :

Astma - Rutielkwarts of Barnsteen

Tanden krijgen - Barnsteen

Allergie - Aquamarijn

Bed plassen - Toermalijnkwarts

En natuurlijk ook met alle andere toepassingsmogelijkheden van Edelstenen.

Een knuffelsteen Aventurijn bij het bed van het kind voor een goede nachtrust.

Een knuffelsteen Rozenkwarts bij het bed van het kind voor vertrouwen ( helende en liefdevolle steen ). Er wordt gezegd dat eigenlijk in iedere kinderkamer een Rozenkwarts zou moeten liggen.

Bovenstaande lijst is bedoeld als een handvat voor het kiezen van een geschikte steen voor een kind. Er zijn vaak meer stenen geschikt maar het is aan te raden bij gebruik van andere stenen eerst advies in te winnen. Voor persoonlijk advies kun je altijd even mailen naar info@dragikamen.nl.

 

Let op: 
edelstenen en mineralen zijn natuur producten, geleverde producten kunnen afwijken van de foto maar zijn van zelfde kwaliteit.

Sorteer op
© 2012 - 2019 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss