Mala's * Malakettingen * Mala armbanden

Een Mala is een (Tibetaanse) gebedsketting van 108 kralen. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op het getal 9. Dit is het getal van de voltooiïng, de afronding.
De cirkel is weer rond108 is een heilig getal.
Mala’s kunnen worden gebruikt om mantra’s te tellen tijdens een meditatie. Een mantra is een herhaald woord, een zin of een klank dat je tijdens het mediteren helpt bij je concentratie. Om tijdens een meditatie je mantra’s te tellen, drapeer je de Mala over je middelvinger of ringvinger (liever niet over je wijsvinger, want deze staat voor het ego). Tijdens het reciteren (hardop of in jouw hoofd) van jouw mantra, klank of woord schijf je steeds 1 kraal op, totdat je weer bij de hoofdkraal , de Guru/Goeroe aankomt, daar keer je de mala zonder deze de grond te laten raken en kun je indien je dat wenst weer een ronde reciteren. Belangrijk is nooit óver de hoofdkraal of Guru heen te gaan. "Je zult 'de berg van Shiva' niet overgaan'.
Rudraksha zaden worden de tranen van 'Shiva' genoemd, tranen van medeleven met de mensheid. De zijden kwast wordt gebruikt om zorgen en zwaarte weg te vegen.

Intuitief maken wij ook persoonlijke mala's.
Wilt u uzelf of een ander een fijn, energiek en ondersteunend geschenk geven, wij denken en voelen graag met u mee.
Stuurt u ons een mail via info@dragikamen.nl en Petrouchka zal contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Sorteer op
© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss