Sorteer op

Apatiet

 

APATIET * Bescherming & Vrede *

Deze creatieve edelsteen heeft een veelzijdigheid aan kleuren en draagt bij om jouw eigen unieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Ieder heeft haar eigen persoonlijke bijdrage, zo ook jij. En een van haar magische eigenschappen is dat zij jou meehelpt om met een open en warme houding de wereld tegemoet te treden en zo jouw unieke stempel op de maatschappij te drukken. Zij richt haar blik op de toekomst, maar heeft tevens een verbinding met het verleden en haalt de informatie die nuttig is naar boven. Zodoende vergroot Apatiet de kennis en informatie, en verbreed het bewustzijn. Ook stimuleert zij psychische gaven. Apatiet heeft een motiverende werking en heft emotionele vermoeidheid op, daarnaast bouwt zij de energie reserves weer op. Door de geblokkeerde energie in het basischakra weer te laten stromen, verzacht zij gevoelens van verdriet en woede, verlicht zij de frustratie en wekt hierdoor tevens de kundalini op. Een mooie steen voor hyperactieve en autistische kinderen doordat zij de overdaad aan inkomende prikkels filtert. Apatiet is een steen die het spirituele met het materiële combineert, de balans hierin hervind en zodoende een rijk leven mogelijk maakt, op ieder gebied die het leven te geven heeft.

 Apatiet stimuleert een gezondere levensstijl en hersteld het evenwicht in het energieniveau, waardoor hyperactiviteit en apathie en lusteloos gedrag hun balans hervinden op zowel emotioneel gebied als op het geestelijke, spirituele en stoffelijke gebied.

Hiernaast heeft gele Apatiet nog de volgende eigenschappen; zij richt haar eigenschappen meer op het zonnevlechtchakra, en ondersteunt problemen die ontstaan zijn door het langdurig binnen houden van woede. Zij reinigt en activeert de zonnevlecht, en brengt stroming bij blokkades. Ook verbetert zij de concentratie en ondersteunt en stimuleert de opname van informatie bij leerproblematiek.

Blauw Apatiet resoneert met het keel- en voorhoofdchakra, geel/groen Apatiet resoneert met het hartchakra en de zonnevlecht, en dit zijn dan ook de meest geschikte plekken om te dragen wil je de werking optimaal ervaren.

Apatiet liever niet reinigen met water, wierook is dan een betere oplossing.

Apatiet is een veelvoorkomend mineraal en kan o.a. gevonden worden in de Verenigde Staten, Portugal, Duitsland, Brazilië en Mexico.

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss