Sorteer op

Calciet

 

* Groei & Manifestatie *

Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie, hij verbindt emoties met intellect, stimuleert emotionele intelligentie en heeft een positief effect, vooral als iemand geen hoop meer heeft. Als goede geestelijke healer kalmeert calciet de geest, leert te onderscheiden en te analyseren, stimuleert inzichten en versterkt het geheugen.

Heldere calciet reinigt de chakra's en lijnt ze uit, opent innerlijke en uiterlijke ogen. Een heldere calciet met regenbogen brengt een grote verandering teweeg, want het is een steen van een nieuw begin.

Optisch Calciet is ene heldere calciet, door de dubbele lichtbreking worden bijvoorbeeld teksten die je door dit kristal heen wilt lezen verdubbeld.
Het is een steen die ondersteunt bij leren, die je leert te manifesteren (de wet van aantrekkingskracht), Het zuivert van negatieve energie en lijnt de chakras uit. Het kan helpen je spirituele pad uit te stippelen en te volgen.

Groene Calciet vergroot de vruchtbaarheid en zorgt voor overvloed en trekt voorspoed naar een huishouden aan. Deze geestelijke healer heeft niet alleen de algemene eigenschappen van calciet maar lost ook starre overtuigingen op en herstelt het evenwicht in de geest. Hij laat los wat vertrouwd en troostrijk is, maar geen functie meer heeft. 

Blauwe calciet, een krachtige healende en zuiverende steen, absorbeert energie, filtert haar en stuurt haar terug zodat de zender er voordeel van heeft. Deze steen heeft niet alleen de algemene eigenschappen van calciet maar brengt ook geklets in het hoofd tot rust en zorgt voor helderheid. Blauwe calciet kalmeert de zenuwen en maakt bezorgdheid overbodig. Hij bevrijdt negatieve emoties , bevordert heldere communicatie van gedachten en gevoelens, vooral bij onenigheid, en bevordert noodzakelijke veranderingen.

Honing of gouden calciet versterkt meditatie , wekt een toestand van ontspanning en spiritualiteit en verbindt ons met de hoogste bron van spirituele leiding. Helpt bij studie en luiheid en emotionele stress.

Mangano calciet heeft niet alleen de eigenschappen van calciet maar bevordert ook contact met het engelenrijk.
Deze steen van vergeving brengt onvoorwaardelijke liefde en bevrijdt van angst en verdriet die het hart in het verleden gevangen houdt.

Rode calciet is een energie versterker die emoties verheft, de wilskracht vergroot , de hartchakra opent, de basischakra energie geeft  De vitaliteit van rode calciet maakt van het leven een feest.

Oranje calciet geeft energie en reinigt. Brengt emoties in evenwicht, heft angst op en overwint depressie. Het helpt bij integratie van nieuwe inzichten en creativiteit in het dagelijks leven.


 

Chakra: blauwe calciet werkt in op het keel chakra (5e), groene calciet op het hart chakra (4e), honing calciet op het heiligbeen chakra (2e) en het zonnevlecht chakra (3e), gele calciet op het zonnevlecht chakra (3e), oranje calciet op het heiligbeen chakra (2e), rode calciet op het basis chakra (1e) en mangano calciet op het hart chakra (4e).

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen en wordt over de hele wereld gevonden.

Chemische eigenschappen calciet

Samenstelling: CaCO3
Hardheid: 3
Dichtheid: 2,7

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

 

 

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss