Sorteer op

Fluoriet

 

* Bescherming & Intuïtie *

Fluoriet is een effectief kristal om wanorde te overwinnen en brengt structuur in het dagelijkse leven, reinigt en stabiliseert de aura. Hij aardt en integreert spirituele energieën en bevordert zuivere onpartijdigheid. Fluoriet is een uitstekend leermiddel, ondersteunt bij studeren en concentratie en bevordert snel denken en het absorberen van nieuwe informatie. De steen is zeer effectief tegen computerstress en elektromagnetische stress en blokkeert aardstraling..

Blauwe fluoriet werkt versterkend op ordelijk denken en heldere communicatie. Kan u spiritueel doen ontwaken, kalmeert of verlevendigt de energie afhankelijk van de behoefte van het fysieke lichaam of de aura.

Groene Fluoriet aardt overtollige energie en verdrijft emotioneel trauma en absorbeert negatieve energie in de omgeving. Deze steen heeft niet alleen de algemene eigenschappen van fluoriet maar haalt ook informatie uit de onbewuste geest en geeft toegang tot intuïtie. Hij reinigt de aura, de chakra's en de geest en beschermt vooral de miltchakra.

Gele fluoriet geeft zelfvertrouwen, vergroot de creativiteit en stabiliseert groepsenergie. Zorgt voor evenwicht en concentratie.

Paars/Violet/Roze fluoriet heeft niet alleen de algemene eigenschappen van fluoriet maar helpt ook de ziel terug te vinden. Hij bevordert diepe emotionele healing en verlicht bij wanhoop.

Fluoriet kan verbleken onder invloed van zonlicht en het is beter deze steen niet te veel bloot te stellen aan water.

Fluoriet kan op of bij het lichaam gedragen worden.

Chakra: Gele fluoriet werkt in op het zonnevlecht chakra (3e) groene fluoriet werkt in op het hart chakra (4e), paarse fluoriet werkt in op het voorhoofd chakra (6e) en heldere fluoriet werkt in op het kruin chakra (7e).

Sterrenbeeld fluoriet: Waterman & Vissen

Chemische eigenschappen fluoriet

Samenstelling: CaF2
Hardheid: 4
Dichtheid: 3,2

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss