Sorteer op

Opaal

Opaal edelsteen goed koop

Werking Opaal

Opaal is een delicate steen met een fijne vibratie. Hij versterkt kosmisch bewustzijn en zorgt voor mystieke visioenen. Hij stimuleert dynamische creativiteit en brengt je in contact met je ware zelf. Opaal is absorberend en weerkaatsend, andermans gedachten en gevoelens worden weerkaatst en teruggestuurd naar de bron. Hij bevordert transformatie en vergroot je eigenwaarde. Opalen kunnen genezende energie naar de aarde sturen waarbij tekorten worden aangevuld en het netwerk wordt versterkt. Blauw Opaal verzacht je emoties en richt je weer op je spirituele doel. Het resoneert met het keelchakra en maakt daar blokkades helder en lost ze op. Hij is nuttig wanneer ervaringen uit vorige levens het huidige leven beinvloeden. Matrix Opaal is een Opaalsoort die is samengegroeid met het moedergesteente. 

Andes (roze) Opaal  bevordert helderziendheid, heldervoelendheid en hij deblokkeert de universele liefdesstroom. Andes Opaal komt in vele nuances roze wat staat voor de ultieme liefdesenergie die nu neerkomt op aarde. Met behulp van deze energie die wordt belichaamd door de Andes Opaal kun je je ontvankelijk opstellen voor liefde in elke vorm. De zelfliefde voorop wat je weer ontvankelijker maakt voor andermans liefde. Hij zet je onderste 2 chakra's open en helpt je de blokkades die daaraan verbonden zijn los te maken en te helen. Uiteraard werkt deze liefdessteen ook sterk in op het (hogere) hartchakra. 

Lightning Ridge Black Opal is een Opaal soort die wordt gevonden op de ‘Lighting Ridge’, New South Wales in Australië en daarmee de meest zeldzame en waardevolle soort. 

Hij geeft je dynamische creativiteit en helpt je toegang te krijgen tot je ware zelf. Opaal werkt absorberend en weerkaatsend, spiegelt jouw werkelijkheid, gedachten en gevoelens. Hij leert je dat je datgene wat je uitzendt, naar je terugkeert. Een meester in manifestatie dus als je hem goed gebruikt met zuivere intenties. Hij brengt kenmerken naar de oppervlakte die klaar zijn voor transformatie, zorgt voor luchtigheid en spontaniteit, vergroot je eigenwaarde en helpt je je volle potentiëel te zien. Hij leert je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens en geluk en moedigt je aan positieve emoties te uiten. Hij stuurt genezing naar de aarde en bevordert ieders ascentie proces. Hij maakt seksuele energie vrij, geeft balans aan het mannelijk/vrouwelijk principe en helpt bij het verwerken van emotionele trauma’s. Hij verzacht emoties, richt je op je spirituele doel en bevordert je communicatie. Hij moedigt openheid naar anderen aan, verbetert je stemming en werkt ontgiftend. Al met al met recht een supersteen!

Opaal kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Opaal kan op of bij het lichaam gedragen worden (vuuropaal is hier heel geschikt voor).

De steen kan op het lichaam geplaatst worden (chrysopaal is hier heel geschikt voor). Dit is met name effectief op het hart.

Er kan met de steen gemediteerd worden.

Chakra: Allemaal.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2.nH2O
Hardheid: 5-6
Dichtheid: 2

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

    

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss