Sorteer op

Jaspis

Jaspis edelstenen en mineralen

* Rust & Spiritualiteit*

Jaspis staat bekend als de "hoogste voeder", biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en maakt dat je jouw dromen kunt herinneren.
Jaspis biedt bescherming, neemt negatieve energie op en schept evenwicht (yin en yang) Brengt het fysieke, emotionele en geestelijke lichaam in een lijn. 

Rode Jaspis en Jaspis Breccie bieden hiernaast ook zachte stimulans, herstellen en aarden de energie. Rode jaspis stimuleert de basis chakra, reinigt en stabiliseert het aura en brengt negativiteit terug naar de bron. 

Geel gekleurde jaspis is een beschermer, houdt u op uw levenspad. Helpt kinderen die wat onhandig kunnen zijn of brokken maken. Leg een gele jaspis op een pijnlijke plek voor verlichting.

Oceaan jaspis helpt je om veranderingen aan te kunnen , in een vloeiende beweging zoals de golven van het water. Hij helpt u zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Polychroom Jaspis is een zeer bijzondere Jaspis-soort! De vloeiende kleuren en 'bewegingen' in de steen zorgen voor flexibiliteit; hij doorbreekt oude patronen op een veilig aanvoelende manier. Hij brengt je rust en geborgenheid en zorgt dat je je veilig voelt om je gevoelens uit te spreken. In een ruimte geplaatst zorgt hij voor harmonie en de geborgenheid die nodig is. Hij laat je kwaliteiten helder worden zodat ze écht naar buiten kunnen komen. In de buurt zijn van deze Jaspis, laat staan het aanraken ervan, geven je onmiddellijk het gevoel terug te komen in je centrum. Je wordt er blij van en kan voelen dat alles goed is zoals het is, dat alles volgens plan verloopt. Polychroom Jaspis laat je in je Meesterschap staan, in je 'Godinnen-energie'. Ook voor mannen geldt dat de Godinnenenergie toegelaten mag worden. Het voelen, leven vanuit je hart en handelen vanuit je ware essentie in perfecte balans met de mannelijke ratio is wat de Polychroom Jaspis belichaamt. 

Dalmatiër jaspis is een steen die niet voor niets zeer geliefd is bij kinderen. Verdrijft nachtmerries, maakt vrolijk en blij. Stimuleert het gevoel voor plezier. Harmoniseert emoties. Geeft een veilig gevoel , wat zeer belangrijk is om te kunnen inslapen. Zorgt dan je dagelijkse prikkelingen een plek kunt geven.

leopard skin jaspis wekt respect. Brengt balans en harmonie in de omgeving.

Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. 

Jaspis kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden (het is een langzaam werkende steen).

Chakra: Afhankelijk van kleur. Dalmatïer jaspis, rode jaspis en jaspis breccie werken in op het eerste (basis chakra) en tweede chakra (heiligbeen chakra). Landschapsjaspis werkt in op het zonnevlecht chakra (3e).

Sterrenbeeld Jaspis: Jaspis wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Maagd. Rode jaspis hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Dichtheid: 2,6

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss