Sorteer op

Maansteen

Maansteen edelstenen en mineralen

* Zelfvertrouwen & Veiligheid *

Maansteen is sterk verbonden met de maan en intuitie. Maansteen herinnert ons eraan dat alles verbonden is met de cyclus van het leven. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties en het versterken van de intuitie. Van oudsher wordt Maansteen gebruikt om de vruchtbaarheid te verhogen of om de zwangerschap zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Hij versterkt paranormale vermogens en helderziendheid en is een echte ‘vrouwen-steen’. Bij volle maan onder het kussen gelegd zorgt hij voor lucide dromen en inzichten tijdens de slaap. Maansteen brengt mannelijke en vrouwelijke energie met elkaar in evenwicht en kan tijdens menstruatie worden gebruikt om de klachten te verminderen. Orthoklaas (heldere Maansteen) maakt optimistisch en geeft inzicht. Het is een goede steen voor groepen gezien het samenwerking bevordert en inzicht geeft in groepsprocessen. Het bevordert ook eigenliefde, zelfinzicht en innerlijke groei. Orthoklaas werkt kalmerend en vermindert emotionele stress, zorgen en spanningen. De steen ondersteunt wensen en affirmaties. Het helpt creatieve oplossingen te vinden voor problemen. Spiritueel brengt het de chakra’s en meridianen in balans en helpt aarden.


Zwarte maansteen wordt gezien als de steen van de nieuwe maan, steen van nieuwe kansen en mogelijkheden. Alles staat nog open en alles is mogelijk.
Deze donker gekleurde maansteen vergroot jouw intenties en maakt je creatief en bewust van al wat is.
Het is een steen die je aardt en kalmeert, jij en jouw emoties komen tot rust zodat je vanuit die rust intuïtief kunt ontwikkelen.
Zwarte maansteen versterkt het paranormale, helderziendheid en is dé steen voor sjamanen om het contact met het onzichtbare te ondersteunen.
Deze bijzondere maansteen brengt mannelijke en vrouwelijke energie in balans, verzacht emotionele instabiliteit en werkt stress verminderend.
Zwarte maansteen kan je helpen jouw oude emotionele patronen te doorbreken en werkt op die manier genezend.

Chakra: Heiligbeenchakra (2e)

Sterrenbeeld Maansteen: Kreeft, Schorpioen en Weegschaal

Chemische eigenschappen Maansteen

Samenstelling: KAlSi3O8
Hardheid: 6-6,5
Dichtheid: 2,56

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

 

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss