Sorteer op

Agaat

AGAAT * Balans & Aarding *

Agaat, een ontzettend veelzijdige steen met een grote familie. Van oudsher gedragen om de goden te behagen en dankzij haar beschermende kracht zul je moeiteloos de gevaarlijkste situaties kunnen trotseren aldus Orpheus.

Deze prachtige kleurrijke steen helpt jou om balans te vinden op zowel emotioneel, intellectueel als fysiek gebied. Agaat is de steen die je wijst op alle aspecten van jezelf, dit vanwege de kracht die zij heeft om jouw zelfanalyse en waarneming te stimuleren en te vergroten zodat jij alle delen van jouw gehele wezen kunt omarmen en hierdoor ook meer zelfvertrouwen en zelfrespect verkrijgt. Deze aardende steen verbetert de concentratie en kalmeert, haar krachten zullen naarmate je haar langer draagt zichtbaarder worden, dit door haar langzame werking. Agaat is een krachtige steen die je de opgeslagen pijnen leert te overwinnen door deze met liefde te omarmen. Hierdoor zal jouw innerlijke spanning verminderen en zul je weer een gevoel van veiligheid en zekerheid gaan ervaren. Agaat helpt mee in jouw spirituele groei, en zorgt voor een hoger bewustzijn en een verbinding met het collectieve universele veld van informatie waardoor je een gevoel van eenheid zult ervaren met het Leven.

Deze steen heeft een krachtig reinigende werking op fysiek en emotioneel gebied en transformeert negatieve energieën. Agaat op het hart gelegd zal je hart openen en het weer toelaten en voelen van liefde in je leven. 

Naast deze algemene werking zijn er verschillende agaat soorten welke een extra kracht bezitten en deze staan hieronder beschreven:

Boomagaat legt een sterke verbinding met Moeder Natuur en staat bekend als de steen van overvloed. Zij brengt volheid in jouw leven en moedigt je aan om in iedere situatie het geschenk te zien, dit door volharding te verlenen en problemen als een uitdaging te zien. Deze aardende steen laat je met beide voeten stevig op de grond staan, en brengt balans terug in de chakra's.  Draag deze steen wel langere tijd om optimaal te profiteren van haar krachten.

Vuuragaat heeft een wervelende stralende uitstraling en zij heeft naast de algemene werking nog een extra kracht, zij heeft een zeer beschermende werking, zo zal zij onrecht en vervloekingen terug kaatsen naar de afzender door een beschermende schild rond jouw lichaam te creëren. Deze agaat soort zou staan voor de absolute volmaaktheid omdat het niet alleen jouw spirituele kracht bevordert maar tevens in staat is het algehele evolutieproces naar het volgende niveau te brengen.

Mosagaat is een steen welk helpt bij een nieuw begin, en staat bekend om haar helende krachten om een bevalling vlotter en soepeler te laten verlopen. Deze agaat soort brengt balans tussen intuïtie en intellect, en leert je dat beide nodig zijn wil je optimaal je pad bewandelen. Zij is ook zeer geschikt wanneer je moeite hebt om je eigen ruimte in te nemen, doordat zij je helpt bij het ontwikkelen van je kracht en je leert je grenzen aan te geven. Deze optimistische steen versterkt je positieve eigenschappen en verbeterd zo ook je zelfrespect.

Blue Lace agaat is een mooie rustige bleekblauwe steen met lijnen erin. Naar deze steen kijken maakt al dat je alle onderdrukte gevoelens voelt wegvloeien die zijn ontstaan uit het oordelen en afgewezen worden. Deze prachtige agaat soort helpt jou bij de blokkades die zijn ontstaan met name op het keelchakra, en laat de spirituele waarheid weer stromen. Zij laat jou de hogere liefdevolle energieën ervaren, en deze voedende steen helpt jou jouw eigen gevoeligheid accepteren. Blue Lace agaat is zeer geschikt om als hanger te dragen op het keelchakra en geneest ook alle blokkades en aandoeningen die te maken hebben met het niet durven uiten van jouw eigen waarheid. Deze steen is voor mannen ook een prachtige heler om hun eigen vrouwelijke gevoelige kant te erkennen.

Grijsgestreepte en Botswana agaat zijn de agaat soorten welke de kruinchakra stimuleren en hemelse en aardse energie verenigen in jouw gehele wezen. Deze prachtige grijs/roze steen werkt met haar krachten in op geestelijk, emotioneel en fysiek niveau en heeft de kracht om negatieve energie te geleiden, zodat deze niet opgeslagen wordt. Plaats deze steen op het derde oog om zo banden door te snijden welke gelegd zijn in het verleden en waar je in het Nu nog hun manipulatieve gedrag ervaart. Deze agaat soort snijd die banden door en vult meteen de energie aan die verloren is gegaan. Zodat jij helemaal vrij bent van oude opgelegde waarheden en start met leven zoals jij dat wilt. Ook heeft zij de kracht om jou te leren omgaan met je gekwetstheid en geeft jou de mogelijkheid om positieve gedachten te ontwikkelen. Daarnaast helpt zij jou inzien dat seksualiteit een natuurlijke functie is, en dat daar met iedere zintuig ten volste van genoten mag worden.

Slangenhuid agaat ook wel snake skin agaat genoemd is de steen van vernieuwing. Deze vriendelijke steen laat jou levensvreugde ervaren door bezorgdheid en depressie los te laten. Zij versterkt de basis en heiligbeen chakra’s en maakt zo volledige acceptatie van het leven op aarde mogelijk. Ook activeert zij het opstijgen van de kundalini energie. 

Crazy Lace agaat is een heerlijke steen die je leert om weer met kinderogen naar de wereld te kijken en deze te zien als een groot speelveld vol met mogelijkheden. Zij laat je met een verlicht hart de wereld ervaren en vol vreugde en plezier het leven. Ook brengt zij balans en beweging in vastzittende energie en blokkades.

De beste plek om Agaat te dragen is afhankelijk van de kleur die zij heeft, al deze stenen hebben een aardende werking (1e en 2e chakra) en zijn zeer geschikt om als trommelsteen in je broekzak te dragen. Daarnaast werken Boom agaat en de gestreepte agaat soorten ook helend op je hartchakra.

Agaat heeft geen speciale wensen wat betreft het reinigen en opladen.

Sterrenbeeld agaat: agaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Tweelingen en Schorpioen. Boomagaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Maagd, Botswanaagaat aan Schorpioen en fire crackle agaat en vuuragaat aan Ram.

Chakra: afhankelijk van kleur, boomagaat werkt in op het basis chakra (1e) en het hart chakra (4e), Botswanaagaat op het basis chakra (1e) en het hart chakra (7e) en fire crackle agaat en vuuragaat werken in op het basic chakra (1e) en heiligbeen chakra (2e).

 

 

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss