Sorteer op

Barnsteen

 

* Rust & Bescherming *

Barnsteen  is met uitzondering geen steen, maar versteend hars van dennenbomen. Barnsteen heeft een verschillend uiterlijk, van een zeer helder honing kleurig uiterlijk tot een troebel uiterlijk met stukjes hout, insecten of dennennaalden ingesloten. Deze warme levendige steen is een krachtige beschermer die de hogere energieën helpt te aarden in jouw lichaam. Zodoende zul je merken dat je op een bewuste manier gaat kijken naar het leven, en naar jouw specifieke doel op aarde. Een prachtige eigenschap van Barnsteen is dat zij niet alleen negatieve energieën opneemt maar tevens deze ook ombuigt naar positieve en krachtige energieën die het lichaam aanzetten haar eigen genezende krachten te gebruiken. Haar gloed zal je lichaam verwarmen en zo een zonnig tevreden gevoel bewerkstelligen. Ook helpt barnsteen je mee om positief te blijven en geeft je de kracht om je te richten op je wensen. Deze creatieve steen moedigt het nemen van beslissingen aan, geeft vertrouwen en zorgt voor evenwicht en geduld.

Deze steen is een krachtige heler voor je lichaam, niet alleen reinigt zij alle chakra's, ook heeft zij de kracht om alle ongemakken uit het lichaam te verwijderen. Zij heeft de kracht om jouw lichaam van een jeugdige vitaliteit te voorzien, doordat zij negatieve energie opneemt krijgt het lichaam weer de kans om haar balans te hervinden.  Wil je optimaal profiteren van haar krachten dan is het raadzaam om haar langere tijd achtereen te dragen. En aangezien Barnsteen geschikt is voor alle chakra's kun je haar op de plek met onbalans dragen, als hanger op de keel, of op de pols. Wil je deze steen bij baby's/kinderen gebruiken dan is het verstandig als eerst de moeder haar energie meegeeft aan deze steen.

We vinden het fijn dat we ook de zeldzamere 'blauwe' Barnsteen van Sumatra aan ons assortiment konden toevoegen.
Deze warme tint Barnsteen lijkt donkerrood/paars maar kleurt bij bepaalde lichtval en UV-licht blauwpaars.
Blauwe Barnsteen werkt wat meer op het keel en mondgebied, warm en koesterend straalt het zijn energie.

 

Barnsteen heeft geen wensen, en kan op iedere manier gereinigd en opgeladen worden.

De belangrijkste vindplaats van barnsteen is het Oostzeegebied. Daarnaast kan men de fossiele hars ook vinden in o.a. Denemarken, Dominicaanse republiek, Nederland, Syrië, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de VS en Duitsland.
Onze blauwe barnsteen komt direct van Sumatra naar ons toe.

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss