Sorteer op

Toermalijn

 

Werking Toermalijn

Toermalijn reinigt, zuivert en transformeert dichte energie tot een hoge vibratie en vormt een beschermend schild om het lichaam. Toermalijn is een Sjamaansteen die bescherming biedt tijdens rituelen. Toermalijn is een krachtige geestelijke genezer die de twee hersenhelften in balans brengt en negatieve denkpatronen omzet in positieve.

Zwarte Toermalijn, ook wel Schörl genoemd, beschermt tegen straling op elk niveau en allerlei soorten negatieve energie. Hij bevordert een ontspannen houding, ongeacht de omstandigheden en stimuleert praktische creativiteit.

Roze Toermalijn, ook wel Rubeliet genoemd, is een afrodisiacum dat liefde in de materiële en spirituele wereld aantrekt. Het biedt de zekerheid dat het veilig is lief te hebben, inspireert tot vertrouwen in liefde en bevestigt dat je eerst van jezelf moet houden voordat een ander van jou kan houden. De steen bevordert lichamelijk genot en het delen er van, verdrijft emotionele pijn en destructieve gevoelens. Hij bevordert vrede en ontspanning, verbindt je met wijsheid en maakt ontvankelijk voor helende energie.

Bruine Toermalijn (Draviet/Druviet) is een aardende steen die het aardechakra opent en reinigt evenals het aardende koord dat het fysieke lichaam in de incarnatie houdt. Hij reingt de aura, brengt alle lichamen op één lijn en beschermt ze. Bruine Toermalijn stimuleert gemeenschapszin en zorgt ervoor dat je je thuis voelt in een grote groep. Om deze reden is hij nuttig in gespannen familie- of gezinssituaties.

Groene Toermalijn (Verdeliet) is een uitstekende genezer en helpt visualisaties. Hij versterkt en verdiept je connectie met de natuur (en natuurwezens), opent het hartchakra, werkt voedend, zorgt voor evenwicht en zet negatieve energie om in positieve. Hij brengt je geduld en acceptatie, verjaagt angsten en geeft creatieve inspiratie. Onder het kussen geplaatst zorgt groene Toermalijn voor een goede nachtrust en ontgift je lichaam tijdens de slaap. Hij helpt je voorbereiden op een verschuiving in vibratie en is zeer geschikt om claustrofobie en paniekaanvallen tegen te gaan. Hij houdt negatieve energie op afstand en zorgt ervoor dat je er niet beinvloedbaar voor bent. Ook geeft hij ondersteuning bij de studie van geneeskrachtige kruiden en planten. Watermeloen Toermalijn is een combinatie van groene en roze Toermalijn.

Blauwe Toermalijn (Indicoliet) activeert de keel- en voorhoofdchakra (derde oog) en stimuleert de drang naar spirituele vrijheid. Deze kleur stimuleert paranormaal bewustzijn, visioenen en dromen. Hij straalt vrede uit en helpt je te leven naar jouw waarheid. Blauwe Toermalijn maakt droefheid en geblokkeerde gevoelens los, brengt ze voorzichtig naar de oppervlakte zodat ze losgelaten kunnen worden. Hij maakt je bewust van je innerlijke verantwoordelijkheid, je gevoel voor trouw en dienstverlening zonder je eigen behoeften uit het oog te verliezen.

greentourmaline.jpg

Toermalijn kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren (geldt niet voor zwarte toermalijn).

Sterrenbeeld: Weegschaal, Schorpioen en Steenbok

Chakra: Toermalijn reinigt alle chakra's. Zwarte toermalijn werkt extra in op het basis chakra (1e).

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Na(Li, Al)3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4
Hardheid: 7-7,5
Dichtheid: 3,06

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL  

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2    

Prijs  € 29,95   koop nu

Let op: 
edelstenen en mineralen zijn natuur producten, geleverde producten kunnen afwijken van de foto maar zijn van zelfde kwaliteit.

Producten van  T o e r m a l i j n online kopen:

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss