Verzorging van edelstenen en mineralen

homefotobergkristalamethystlapislazuliaquamarijnlabradotietcitriencalcietjaspisrood.jpg

Verzorging van edelstenen en mineralen

Voor een optimale werking van een edelsteen moet deze goed verzorgd worden.Negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen)en positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen).
Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de steen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden.
Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden.
Hoe vaak je de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor je hem gebruikt.
Als je gevoelig bent voor de energie van je steen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf.
Voel je dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment.
Je eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk.  Als algemene richtlijnen zou je kunnen aanhouden dat als je een steen gebruikt voor een healing-sessie je hem ervoor en erna reinigt.
Als je een steen bij je draagt voor de (geneeskrachtige of therapeutische) werking is het verstandig om hem minimaal een keer per week te reinigen en op te laden, afhankelijk van hoe intensief de energie van de steen gebruikt wordt.
Als je een steen gebruikt als gids of om mee te mediteren volstaat het om deze een keer per week of een keer per maand te reinigen en op te laden.

Sorteer op
© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss