Opladen van edelstenen

homefotobergkristalamethystlapislazuliaquamarijnlabradotietcitriencalcietjaspisrood.jpg

Edelstenen hebben een positieve werking doordat ze hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een edelsteen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

Maanlicht
Zonlicht

Bergkristal
Seleniet

Door de edelsteen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de edelsteen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om edelstenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht!

Ook met zonlicht kan een edelsteen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever dan maanlicht en lang niet alle edelstenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Voor de volgende edelstenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, o.a.: amethyst, aquamarijn, aventurijn, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.

Tenslotte kan een edelsteen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de edelsteen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden.

Let op: 
edelstenen en mineralen zijn natuur producten, geleverde producten kunnen afwijken van de foto maar zijn van zelfde kwaliteit.

Producten voor het opladen van edelstenen:

 

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Sorteer op
© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss