Kristal water, Edelsteen water

Hoe werkt edelsteenwater en hoe maak je het?

Al in vroeger tijd dronk men water of wijn waaraan edelstenen werden toegevoegd. Dit gebeurde vooral om de smaak te versterken, de alcohol te temmen of gifstoffen te ontdekken.
Eigentijds onderzoek heeft bewezen dat het toevoegen van edelstenen aan water de smaak verbetert en het water langer houdbaar maakt.
Maar er zijn ook helende effecten.

Zo werkt het

Water heeft het vermogen energie te absorberen en informatie te kopiëren. De homeopathie maakt hiervan uitgebreid gebruik. Sceptici beweren dat als je water met een werkzame stof talloze malen verdunt, je water overhoudt waarin geen werkzame stof meer kan zitten, Maar door het kopiërend vermogen van water zit de energie van die stof nog wel in het water. Door er vervolgens een deel alcohol bij te voegen, ontstaan de welbekende homeopathische geneesmiddelen.

Edelsteenwater werkt net zo. Leg een edelsteen in een kan met water, en de energie en de sporenelementen uit de steen komen in het water terecht. Laat vervolgens telkens een klein restje water in de kan zitten, en giet er weer vers water bij. Zo worden zowel de edelsteen in het water, als het kopiërend vermogen van het water zelf benut.

Edelsteenwater van alle familieleden van de bergkristal/kwartsen (oa. citrien, amethist, rozenkwarts, rutielkwarts) kan onbeperkt gedronken worden.

Drink water van andere edelstenen met mate.
Volkomen ongeschikt voor edelsteenwater zijn edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten.
Wel kunnen deze in bijvoorbeeld een afgesloten glazen buisje of cilinder in water gebruikt worden, zodat het water de trilling kan overnemen.

Zo maak je edelsteenwater

Glas is het beste materiaal om edelsteenwater in te maken. Liefst loodvrij.
Reinig de steen of stenen van je keuze goed onder de kraan. Leg ze daarna voorzichtig in een karaf of kan. Plaats de kan bij voorkeur op de vensterbank, maar niet direct naast of onder een stopcontact. Laat de kan een etmaal (24 uur) staan. Daarna is het water klaar voor gebruik. Het water is uiteraard beperkt houdbaar. Gebruik het binnen 48 uur. Bewaar het water liever niet in de ijskast.
Giet het water voorzichtig in een glas, zodat de stenen weinig tegen elkaar stoten. De stenen blijven in de kan achter. Schenk de kan niet helemaal leeg. Het is goed om een klein restje water over te houden. Nieuw water opgieten naar behoefte.

Omdat ons huidige kraanwater altijd resten van verontreiniging kan bevatten is het van  belang dat u met enige regelmaat, de kan maar ook de stenen een extra reiniging geeft.
(de verontreiniging kan als een soort waas te zien zijn aan de binnenzijde van de kan of karaf).
Dit kunt u doen door zowel de kan als de stenen enige tijd te spoelen en de stenen onder stromend water met een zachte borstel even af te wrijven.
Natuurlijk kunt u er voor kiezen altijd mineraalwater te gebruiken.

Wij maken altijd gebruik van een loodvrij glazen buisje gevuld met de verschillende edelstenen, zo kun je heel eenvoudig jouw favoriete stenen gebruiken, meenemen en dagelijks gebruiken

 

 

Sorteer op
© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss