Veelgestelde vragen over edelstenen

 

Welke edelsteen hoort bij mij?  Welke edelsteen past bij mij? 
Wij gaan uit van het feit dat toeval niet bestaat. Een bepaalde steen komt steeds op je pad, je ziet er steeds afbeeldingen van of je leest erover. Als je verschillende stenen voor je hebt valt je oog steeds op een bepaalde steen. Dat is niet voor niets zo, deze steen kan je ondersteunen, helpen of richting geven. Kinderen kiezen zo heel natuurlijk de steen die het beste bij hen past, zij staan er nog echt 'open' voor en het is mooi te ervaren dat als de ouders horen waar een steen voor staat zij dit kunnen plaatsen. Het kan soms lastig zijn dit vanuit het gevoel te doen, daarom helpen wij graag de juiste steen, die op dít moment het beste bij u en uw situatie past, voor u uit te zoeken. Dit kunnen we doen met behulp van een pendel, uw gegevens en uw energie. 

Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld?
Iedereen is geboren onder een bepaalde sterrenstand, een bepaalde energie. Dit draagt een ieder met zich mee. Als je iemand een mooi cadeau wilt schenken, liefdevol en ondersteunend dan is het fijn dit te kunnen doen aan de hand van het sterrenbeeld van deze persoon. Zodat het een fijn persoonlijk geschenk mag worden.

Welke edelsteen is dit?
Soms is het lastig te bepalen welke steen er nu op uw pad kwam. Wij kijken graag met u mee, stuurt u ons gerust een foto per mail via info@dragikamen.nl zodat wij kunnen zien welke steen u voor u heeft.

Welke edelsteen tegen straling?
Toermalijn, Shungiet, Labradoriet , Amazoniet en Aventurijn zijn prettige stenen tegen straling en/of elektrosmog.

Welke edelsteen tegen angst?
Er zijn meerdere stenen die kunnen ondersteunen bij angsten en fobieën, afhankelijk van uw energie. Turkoois, Toermalijn en Tijgeroog (geeft zelfvertrouwen) zijn erg fijne en effectieve steensoorten.

Welke edelsteen tegen nachtmerries?
Seleniet maakt het slapen rustig, Ammoniet en Rozenkwarts geven een zachte liefdevolle slaap, Lapis Lazuli zorgt dat nare dromen verdwijnen.

Welke edelsteen tegen eczeem?
Bergkristal zuivert en maakt sterk, Aventurijn werkt huidzuiverend, Amazoniet (ook bij puistjes) en Chalcedoon. Gebruikt als edelsteenelixer, edelsteenolie of edelsteenwater.

Welke edelsteen brengt geluk?
Citrien, Tijgeroog, Zonnesteen en Calciet (en de speciale 7 kleurige calcieten uit Visoko) brengen stralende energie, voorspoed en geluk.

Welke edelsteen hoort bij welke maand?
Afhankelijk van de sterren heeft iedere maand zijn eigen edelsteen, passend bij de energie en kracht die er juist in een bepaalde periode nodig is.

Welke edelsteen geeft energie?
Carneool, Hyperstheen, Bergkristal en Citrien zijn echte energie-schenkers.

Welke edelsteen geeft rust?
Seleniet, Amethist, Rozenkwarts en de Gouden Driehoek zijn fijne rustbrengers.

Welke steen geeft kracht?
Granaat en Bergkristal geven power en kracht.

Wat doet een edelsteen?
Alles om ons heen is energie, heeft een trilling. Stenen kunnen afhankelijk van hun samenstelling heel hoog of juist heel laag trillen en hiermee samenwerken met een lichaam bijvoorbeeld. Een lage trilling kan aarding geven en rust, geeft diepte. een hele hoge trilling kan ervoor zorgen bij bijvoorbeeld meditatie dingen lichter gaan, verbinding geven. Verschillende delen van het lichaam reageren hierop mee. Hierdoor onstaat een actie-reactie en kan een edelsteen bepaalde energie overbrengen.

Welke edelstenen passen bij elkaar?
Edelstenen kunnen elkaar ondersteunen, elkaar versterken, zoals bijvoorbeeld  de Rhodiziet die de werking van andere stenen dieper maakt of een Bergkristal met zijn heldere versterkende energie. Een erg fijne combinatie is bijvoorbeeld de Gouden Driehoek (Rozenkwarts, Bergkristal, Amethist).

Wanneer begint een edelsteen te werken?
Dat is oa afhankelijk van de gevoeligheid van de persoon, hoe zeer staat hij/zij open voor een verandering, een ervaring. Er zijn enkele stenen die heel heftige reacties kunnen geven zoals bijvoorbeeld Shungiet, Moldaviet, Azeztuliet en daarbij raden wij altijd aan langzaam op te bouwen en niet 24-7 een steen te gaan dragen. Andere stenen werken heel zacht en liefdevol zoals bijvoorbeeld Rozenkwarts, Seleniet, Agaat en deze stenen zijn dan ook erg fijn bij kinderen.

Welke edelstenen kunnen niet samen?
Door hun tegengestelde werking kunnen er stenen zijn die qua energie beter niet tegelijk gebruikt/gedragen worden. Een voorbeeld is Granaat en Lapis Lazuli > de een werkt bloeddruk verhogend en de ander bloeddrukverlagend.

Welke edelsteen tegen duizeligheid?
Bergkristal (speciaal ook bij wagenziekte), Groene Toermalijn, Azuriet-Malachiet, Magnesiet.

Welke edelsteen is voor innerlijke rust?
Lapis Lazuli, Aventurijn, Seleniet, Groene Toermalijn, Jade.

Welke edelstenen vind je in Nederland?
Jaspis, Flint, Barnsteen/Copal zjn stenen die oa in Nederland gevonden kunnen worden.

Welke edelstenen tegen buikpijn?
Barnsteen (door problemen met spijsvertering), Turitella-Agaat (kalmerend), Bruine Aventurijn (bij diarree of obstipatie), Heliotroop (ontkrampend), Nefriet (blaasontsteking). Bij menstruatieklachten helpen Granaat, Maansteen, Agaat krachtig.

Welke edelsteen helpt bij afvallen?
De combinatie Rode Jaspis, Magnesiet, Bergkristal kunnen een gezond gewicht ondersteunen.

Welke edelsteen helpt bij de overgang?
Sodaliet (tegen opvliegers), Maansteen (reguleert hormoonspiegel), Charoiet en Labradoriet (verbetering van vochtbalans en tegen opvliegers)

Welke edelsteen helpt bij hoofdpijn?
Amethist/Amethyst  (meeste soorten hoofdpijn, ook bij een kater na teveel alcohol), Amazoniet (door zenuwpijn), Agaat (onzekerheid), Bergkristal (bij milde hoofdpijn), Fluoriet(door teveel piekeren), Lapis Lazuli  (whiplash), Saffier (alle soorten hoofdpijn), Rhodochrosiet (hoofdpijn in het weekeinde).

Welke edelsteen helpt bij faalangst?
Citrien (om zaken zonniger in te zien),Tijgeroog (erg fijn bij kinderen), Toermalijn (absorbeert negatieve emoties), Watermeloentoermalijn (versterkt het zelfvertrouwen, neemt negatieve emoties weg) en Goudtopaas (voor vertrouwen in eigen kunnen)

Welke edelsteen helpt bij fibromyalgie?
Larimar, Pyriet, Magnetiet, Smaragd, Amazoniet.

Welke steen helpt bij hooikoorts?
Aquamarijn (hanger, water of elixer), Amber/ Barnsteen (hanger, water of elixer), Aventurijn en  Fluoriet. Een combinatie van deze stenen is erg effectief.

Welke edelsteen helpt bij vruchtbaarheid/ onvruchtbaarheid?
Maansteen (voor dames, bij voorkeur dragen ter hoogte van baarmoeder + maansteenelixer), Carneool (voor heren, bij potentieproblemen). Sodaliet ter ondersteuning.

 

 

© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss