Reinigen of Ontladen van edelstenen

Reinigen of Ontladen

Edelstenen nemen (negatieve) energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per edelsteen. Sommige stenen, zoals citrien en cyaniet, reinigen zichzelf en hoeven over het algemeen niet extra gereinigd te worden. Sommige andere edelstenen, zoals bijvoorbeeld toermalijn of barnsteen, nemen veel energie op en moeten dus vaker gereinigd worden. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt per edelsteen. 
Hieronder volgt een overzichtje van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading. 

Koud stromend water
Aarde

Hematiet
Salie of andere reinigende kruiden
Wierook (met name sandelhout)

Amethyst
Seleniet

De eerste methode om een edelsteen te reinigen is door hem minimaal een vijf minuten onder koud stromend water te houden. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Het is belangrijk dat het water niet warm is want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan. Dit is één van de snelste reinigingsmethoden maar niet geschikt als grondige reiniging. Sommige edelstenen worden door water aangetast en kunnen niet in water gereinigd worden. Dit geldt o.a. voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet.

Ook door een edelsteen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Vergeet niet waar je de steen begraven hebt (plaats bijvoorbeeld een stokje of iets dergelijks op de plek).

Een andere veilige en zachte reiniging is door stenen in een schelp of bakje met Hematiet edelsteentjes te plaatsen. Hematiet neemt de negatieve lading uit de edelsteen op. Laat de edelsteen tenminste 24 uur op de hematiet liggen.

Door salie of wierook (of het gebruik van andere reinigende kruiden) te branden en de steen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de edelsteen te reinigen, kan de edelsteen ook gereinigd worden. Sandelhout is een sterk reinigende wierooksoort en dus heel geschikt hiervoor.

Amethyst tenslotte is een uitstekende edelsteen om andere edelstenen mee te reinigen. Door een edelsteen een uur of twaalf in een amethystgeode of op een amethystcluster te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Een geode geniet de voorkeur aangezien je deze zeer zelden hoeft te reinigen en de edelsteen totaal omringd is met de energie van amethyst en daardoor nog dieper gereinigd wordt. Een amethystcluster moet je na iedere reiniging zelf ook even goed reinigen.

Seleniet kan door haar reinigende eigenschappen en zachte energie heel goed gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden.

 

Let op: 
edelstenen en mineralen zijn natuur producten, geleverde producten kunnen afwijken van de foto maar zijn van zelfde kwaliteit.

 Producten voor het reinigen of ontladen van edelstenen:

 

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

 

 

 

 

 

Sorteer op
© 2012 - 2024 Dragi Kamen® edelstenen en mineralen | sitemap | rss